Nick Wood interjú, a bemutatkozás

Az írónk neve: Nick Wood - Szex Blog Club

Nick Wood

Nick Wood az írói álnevem, legyen elég ennyi. Eredetileg nőknek szóló romantikus novellákat szerettem volna írni, mert ezzel is szeretnék a nőknek kedveskedni, és mert üzletileg is jó lehetőség. Az első próbálkozásaim alkalmával kisiklott ez a vonat, amire én felszálltam, és így egy másik állomásra jutottam. Így lettem pornó novella író.

Mi áll az írói álneved hátterében? Mondanál erről nekünk valamit?

Az írónk neve: Nick Wood

Persze. Az ok egyszerű. Tudom jól, hogy akinek köze van valamilyen szinten a pornóhoz, az meg van bélyegezve, még az is aki csak nézi, vagy olvassa. Ezt el akartam kerülni, ezért is választottam egy írói nevet, ami semmilyen vonatkozásban nem utal a személyemre.

Mikor jelent meg az első könyved? Mi a címe? Mondj el róla pár gondolatot!

Az írónk neve: Nick Wood

A könyvet kérdezted, ám nem mez volt az első, ami megjelent, de most erre adok választ. Az első könyvem 2022-ben jelent meg, a címe, „Egy pajzán hétvége„. Ez egy olyan történet, amit egy pajzán hétvége ihletett meg. Akik akkor, ott jelen voltak, mind a barátaim, és az eset után sokat beszélgettünk róla, mert mindenkinek jó élmény volt. Aztán valaki felvetette, hogy milyen jó lenne, ha ezt mindannyian újra és újra átélhetnénk, mire én azt a választ adtam, hogy majd megírom egy könyvben. Ez persze csak egy poén volt, ám mindannyian komolyan vették, és hát nyomost is gyakoroltak rám ezzel kapcsolatban, Így hát hozzáláttam az íráshoz, ez lett belőle.

Ha nem a könyv volt az első, akkor mondj valamit az előzményekről.

Az írónk neve: Nick Wood

Mint azt már említettem, a nők számára akartam írni romantikus novellákat, ám ez félresikerült, mert minden alkalommal a szexhez és a nemiséghez kanyarodtam vissza. Ez nem tudatos döntés következménye volt, egyszerűen csak a romantika nem áll annyira közel hozzám, hogy arról írni tudjak, ám a szex, és ezen belül a pornó egy olyan univerzális téma, amit mindenki ismer, minden embernek van erről tudása, élményei, így erről sokkal könnyebben mert az írás.

Ez a folyamat már évek óta tart. Az írásaimat a Szex Blog jelenteti meg, ahol nagyon sok írásomat olvashatja az érdeklődő.

Mennyire merítesz a valóságból?

Az írónk neve: Nick Wood

Mondhatnám, hogy nagyon, de ez így nem teljesen igaz. Sok történetnek az alapja egy megtörtént esemény, ám ezek nem teljesen úgy jelennek meg, ahogy az a valóságban megtörtént. Szinte minden sztoriban meg van változtatva szinte minden, így azt kell, hogy mondjam, a leírt események a fantázia szülöttei.

Mennyire kötődsz a szereplőidhez? Van, aki különösen közel áll a szívedhez?

Az írónk neve: Nick Wood

Amelyik történet valós eseményeket dolgoz fel, az azokban szereplő személyek, már akik a valóságban is létezők, azok többnyire közel állnak hozzám, vagy csak közel álltak, hiszem már nincs köztünk semmi kapcsolat.

Mennyire hagyod, hogy a karaktereid vezessék a történetet? Választhatnak sorsot maguknak, vagy minden kérdésben te döntesz?

Az írónk neve: Nick Wood

Semennyire. Amikor megszületik a fejemben egy új sztori, azt lejátszom magamban, és mint egy film jelenik meg előttem, amivel nincs más dolgom, mint leírni. Ebben a vonatkozásban a szereplőknek nincs hatása a végeredményre.

Mi lesz a következő könyved? Megtudhatunk róla valamit?

Az írónk neve: Nick Wood

A következő könyv, amiben megjelennek az írásaim, egy antológia, amiben más szerzőkkel együtt, rövidebb, hosszabb novellák fognak megjelenni, ahogy az első ilyen kötet is már megjelent, Felnőtt mesék címmel.

Mennyire fontos neked, hogy a történet vége happy end legyen?

Az írónk neve: Nick Wood

Ez a műfaj megköveteli hogy a történet vége jó legyen, mindig ezt tartom szem előtt. Ebben nincs dráma, nincs bánat, szomorúság, ám ha mégis előfordul, az ilyen helyzeteket a szereplők rendbehozzák.

Mi a legjobb, és a legrosszabb élményed az írással kapcsolatban?

Az írónk neve: Nick Wood

A legjobb, amikor a visszajelzések alapján látom, hogy mennyien olvassák az írásaimat, vagy amikor hozzászolnak, az legtöbbször pozitív élményt mutat. Rossz élményem lényegében nincs. Ez a műfaj ebből a szempontból nagyon hálás terület.

Írói válság esetén milyen módszereket alkalmazol, hogy megjöjjön az ihlet?

Az írónk neve: Nick Wood

Írói válságról szó sincs. Ebben a témakörben mindig van valami, ami felbukkan az emlékek között, amivel nincs más dolgom, mint egy kicsit kiszínezni, hogy élvezetes és olvasmányos legyen.

Milyen tapasztalataid vannak a könyvkiadással kapcsolatban?

Az írónk neve: Nick Wood

Szerencsére jó. A baráti körömben szinte mindent meg tudunk oldani, a szerkesztéstől a nyomdai előkészítésig mindent. Ehhez az is hozzájárul, hogy egyelőre csak e-könyv formátumban jelennek meg a könyvek, mert a nyomtatott pornóirodalomnak még nincsenek alapjai Magyarországon, bár a hosszú távú tervek között az is szerepel, hogy ezt megalapozzuk.

Milyen a kapcsolatod az olvasóiddal?

Az írónk neve: Nick Wood

Semmilyen. A kapcsolat leredukálódik arra, hogy olvasnak, esetleg hozzászólnak, de ez minden. Ebben a műfajban nincs író-olvasó találkozó, ha lenne, az leginkább egy swinger bulihoz lenne hasonlatos.

Mit üzensz az írótársaidnak és az olvasóknak?

Az írónk neve: Nick Wood

Ez egy jó kérdés. A legjobb tudomásom szerint, a hagyományos könyvkiadás nem nézi jó szemmel a pornóirodalmat, jószerével olyan könyvet ki sem adnak, amiben a szerkesztő szerint több a szex, a nemiség, mint amennyi szerinte elfogadható. A másik dolog, hogy akik ebben a témakörben írnak, többnyire nem merik magukat, az írásaikat felvállalni, ezért sok ilyen mű, soha ne is jut el az olvasókhoz.

A szex és pornó íróknak azt üzenem, hogy erre is van igény, de bátran mondhatom azt is, hogy erre nagyobb az igény, mint a szépirodalomra. ezért ne legyenek szégyenlősek, merjék felvállalni magukat, és jelenjenek meg az olvasóik előtt.

Az olvasóknak azt üzenem, hogy vásárolják meg a könyveket, novellákat, mert ezzel támogatják az írókat is, miáltal még több és jobb írás kerülhet a könyvespolcokra.

Kövesd őt a közösségben. Katt ide!
Nick Wood közösségi oldala

Még nem vagy tag? Regisztrálj most!

Responses

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük